Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pizza z mortadelą i pesto pistacjowym

Pizza z mortadelą, screen z YouTube

Pizza w iście włoskim stylu. Wprowadź do swojego domu odrobinę słońca dzięki temu wyjątkowemu przepisowi. Nietypowy smak, oryginalna dekoracja i wspaniała burrata dekorująca pizzę zachwyci wyglądem i aromatem.

Składniki

  • Spód do pizzy (1 sztuka)
  • Burrata (1 sztuka)
  • Mortadela (5 plastrów)
  • Mozzarella (1 sztuka)
  • Pesto pistacjowe

Przygotowanie

Mozzarellę rozrywamy na drobne kawałki. Następnie układamy ją wraz z mortadelą na spodzie pizzy. Teraz przekładamy pizzę na rozgrzaną patelnię i podpiekamy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Po tym czasie przekładamy pizzę na talerz i równomiernie polewamy pistacjowym pesto. Na środku pizzy układamy burratę. Tak przygotowana pizza jest gotowa do podania.

W tym przepisie najlepiej sprawdzi się samodzielnie zrobione pesto pistacjowe.

Powiązane posty