Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kawa z chilli i miodem

Przepis na kawę z chilli

Znakomity napój, który daje duży zastrzyk energii i skutecznie rozgrzewa. Jest to wyśmienity pomysł na zbliżające się jesienne poranki. Wyborna kawa z dodatkiem chilli i miodu zapewni lepszy początek dnia, a przy tym dostarczy organizmowi cennych składników.

Składniki:
– Espresso (1 filiżanka)
– Mielone chilli (szczypta)
– Miód (1 łyżeczka)
– Mleko (odrobina)

Przygotowanie:
W przepisie na kawę najlepiej sprawdzi się espresso z kawiarki lub ekspresu, ale można także sięgnąć po dowolny rodzaj ulubionej kawy. W tym miejscu pojawia się duża uniwersalność, co jest ogromną zaletą przepisu na kawę.
Na początek do pustej filiżanki nakładamy 1 łyżeczkę miodu na samo dno, a następnie powoli i delikatnie wlewamy przygotowaną kawę. W drugim kroku ubijemy mleko z pomocą spieniacza. W ten sposób powstałą śmietanę przekładamy na wierzch kawy. Całość posypujemy szczyptą chilli.
Opcjonalnie zamiast śmietany ubitej z mleka można wykorzystać bitą śmietanę w proszku lub gotową.

Powiązane posty