Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka pieczarkowo-serowa 

sałatka

Sałatki można przygotowywać z najróżniejszych składników. Czasami nawet pozornie niepasujące do siebie smaki mogą dawać bardzo interesujący efekt degustacyjny. Ciekawą koncepcją kulinarną jest sałatka z pieczarek marynowanych i sera. Na pewno sprawdzi się w sezonie grillowym. 

Składniki:

  • 4 ziemniaki 
  • 1 czerwona cebula 
  • 150 g marynowanych pieczarek 
  • 80 g żółtego sera 
  • garść szczypiorku 
  • 2 łyżki majonezu 
  • sól i pieprz 

Sposób przygotowania: 

W pierwszej kolejności należy ugotować ziemniaki. Następnie, kiedy już przestygną, kroimy je w grubą kostkę. 

W międzyczasie, jeżeli nie chcemy tracić czasu, odsączamy pieczarki, a czerwoną cebulę siekamy na drobno. Żółty ser natomiast kroimy w małą kostkę. Teraz wszystkie składniki przekładamy do dużej miski. 

Pozostaje dodać majonez i posiekany szczypiorek. Nie zapominajmy naturalnie o doprawieniu solą i pieprzem.

Powiązane posty