Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z arbuza

Sałatka z arbuza

Prosta sałatka z arbuza z dodatkiem mini mozzarelli. Ten dodatek można podać jako uzupełnienie obiadu lub samodzielną przekąskę. Prosty przepis i dobrane składniki sprawiają, że jest to idealny pomysł na upalne dni.

Składniki

2 porcje

  • Rukola – 150 g
  • Arbuz – 1/4 szt.
  • Mini mozzarella – 125 g
  • Pestki słonecznika – 6 łyżek

Winegret miodowy

  • Miód – 1 łyżka
  • Oliwa extra vergine – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

Rukolę przekładamy do salaterki, gdzie dodajemy też pokrojony w kostkę miąższ arbuza. Dodajemy odcedzone kostki mozzarelli i przyrumienione na patelni pestki słonecznika.

Mieszamy wszystkie składniki winegretu, polewamy sałatkę i… gotowe!

Powiązane posty