Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z serem pleśniowym

Sałatka z serem pleśniowym

Znakomity dodatek do niemal każdego dania. Wyborna sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienie.

Składniki

  • Kapusta pekińska (1 sztuka)
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy (1 opakowanie)
  • Majonez (3 łyżki)
  • Ketchup (3 łyżki)
  • Orzechy włoskie (3 łyżki)
  • Rodzynki (2 łyżki)
  • Ser z niebieską pleśnią (120 gramów)
  • Natka pietruszki (0.5 pęczka)
  • Jogurt (2 łyżki)
  • Grzanki (20 gramów)

Przygotowanie

Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski. Następnie namaczamy rodzynki w ciepłej wodzie, a po kilkunastu minutach dodajemy je razem z orzechami do kapusty.

Teraz wystarczy przygotować sos sałatkowy. Przyprawę do sosu sałatkowego mieszamy z majonezem i ketchupem. Mieszamy sos z pozostałymi składnikami. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy na kapustę znajdującą się w misce. Wierzch sałatki ozdabiamy pokruszonymi grzankami, odrobiną natki pietruszki oraz resztką sera pleśniowego.

Powiązane posty