Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sola w liściach bananowca

Sola w liściach bananowca

Znakomite rybne danie, które z pewnością Cię urzeknie. Odejdź na chwilę od standardowych przepisów i spróbuj czegoś zupełnie nowego.

Składniki

  • Sola filety (2 sztuki)
  • Przyprawa uniwersalna (1 łyżeczka)
  • Liście bananowca
  • Cytryna (1 sztuka)
  • Natka pietruszki (0.5 pęczka)
  • Świeży tymianek (0.5 pęczka)
  • Cukinia (1 sztuka)
  • Oliwa z oliwek (0.5 szklanki)
  • Pomidorki cherry czerwone (10 sztuk)

Przygotowanie

Pomidory kroimy na pół, a cukinię w cienkie plastry. Następnie cukinię układamy na rozłożonych na półmisku liściach bananowca. Polewamy je oliwą i posypujemy przyprawa uniwersalną. Na cukinii układamy filet rybny, który również polewamy oliwą i posypujemy przyprawą.

Wierzch potrawy ozdabiamy gałązkami natki i tymianku, a także połówkami pomidorów i plasterkami cytryny. Całość ponownie polewamy oliwą i posypujemy przyprawą. Tak przygotowane danie grillujemy przez ok. 10 minut z każdej strony.

Powiązane posty