Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sos tatarski

Sos tatarski

Sos, dzięki któremu na zawsze odmienisz smak jajek na twardo. Dodaj do nich trochę tego sosu, a staną się prawdziwą delicją.

Składniki

  • Majonez – 100 mililitrów
  • Jajka – 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy– 1 opakowanie
  • Ogórki korniszony – 6 sztuk
  • Grzybki z octu – 40 gramów
  • Musztarda – 2 łyżki
  • Cytryna – 1 sztuka
  • Natka pietruszki – 0.5 pęczka
  • Cukier – 1 szczypta
  • Śmietana – 2 łyżki

Przygotowanie

Gotujemy jajka na twardo, po czym je studzimy. Następnie siekamy jajka, grzyby, natkę pietruszki i ogórki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, musztardą i śmietaną. Wszystkie posiekane składniki dodajemy do przygotowanego sosu i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Sos odstawiamy na ok. godzinę do lodówki.

Powiązane posty