Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Spaghetti z lodów i truskawek

Spaghetti z lodów i truskawek

Znakomity deser, który regularnie będzie pojawiać się w Twojej kuchni. Orzeźwiający, pomysłowy i niezwykle aromatyczny przepis zaspokoi nawet najbardziej wybrednego smakosza. Jak zrobić spaghetti w formie deseru?

Składniki

  • Truskawki – 500 gramów
  • Lody śmietankowe – 1 opakowanie
  • Cukier waniliowy – 2 opakowania
  • Miód – 2 łyżki
  • Biała czekolada – 1 opakowanie
  • Listki świeżej mięty

Przygotowanie

Truskawki polewamy miodem i zasypujemy cukrem. Całość blendujemy (opcjonalnie można porozgniatać widelcem). Następnie przez praskę przeciskamy lody śmietankowe, które powinny wyglądem przypominać makaron spaghetti. Tak przygotowane lody polewamy sosem, posypujemy startą białą czekoladą i dekorujemy listkami mięty.

Powiązane posty