Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tiramisu w szklance

Tiramisu w szklance

Prosty przepis na elegancki deser, który można śmiało podać przy każdej okazji.

Składniki

  • Cukier – 8 łyżek
  • Kakao – 4 łyżeczki
  • Cukierki krówki – 150 g
  • Sól morska – 1 szczypta
  • Mięta świeża – 2 g
  • Malina – 100 g
  • Woda – 100 ml

Przygotowanie

W rondelku mieszamy wodę, cukier i kakao. Gotujemy i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie krówki kroimy w kostkę. Teraz wystarczy że w pucharze deserowym ułożymy warstwy, układając kolejno deser tiramisu, sos czekoladowy i krówki karmelowe. Całość posypujemy szczyptą soli morskiej i dekorujemy malinami oraz miętą.

Powiązane posty