Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tosty z omletem

Tosty z omletem

Tosty śniadaniowe z dowolnie spersonalizowanymi dodatkami. Idealny sposób na rozpoczęcie dnia.

Składniki

Na tosty:

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 2 jajka
  • 4 plasterki sera topionego do tostów
  • Szczypiorek
  • Ketchup
  • Masło
  • Sól
  • Pieprz

Dodatki (np. do wyboru):

  • 2 plasterki pokrojonej szynki
  • Lub 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • Lub mix marchewki z groszkiem
  • 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli

Przygotowanie

Z pieczywa wykrajamy środek, zostawiając ok. 1,5 cm chleba po brzegach. Podsmażamy je przez chwilę na rozpuszczonym na patelni maśle. Do okienek powstałych w pieczywie wkładamy wybrane dodatki, np. szynkę, kukurydzę czy marchewkę z groszkiem. Posypujemy całość czerwoną cebulą pokrojoną w drobną kostkę lub cienkie piórka.

Do osobnej miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je widelcem i przelewamy na okienka w pieczywie na patelni. Przykrywamy je plasterkiem sera i wyciętym środkiem tostu. Smażymy całość ok. 1 minuty z obu stron. Na koniec dekorujemy tosty posiekanym szczypiorkiem.

Powiązane posty