Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Vol-au-vent

Vol-au-vent, screen z YouTube

Smaczna i elegancka przekąska wprost z francuskiej restauracji. Teraz możesz przygotować ją u siebie w domu dzięki temu wyjątkowo prostemu przepisowi kulinarnemu.

Składniki

  • Ciasto francuskie (6 płatów)
  • Ser feta (200 g)
  • Jogurt grecki (150 g)
  • Oliwa z oliwek (2 łyżki)
  • Sól (2 szczypty)
  • Pieprz czarny (2 szczypty)
  • Pomidorki koktajlowe (5 sztuk)
  • Bazylia świeża (1 garść)

Przygotowanie

Ser feta umieść z jogurtem w blenderze. Dodaj również pieprz, sól i oliwę z oliwek. Całość miksuj aż do momentu uzyskania puszystego kremu. Następnie korpusy ciasta francuskiego wypełnij tak przygotowanym nadzieniem. Wierzch każdego ciasteczka udekoruj kawałkami pomidorów i listkami bazylii. Voila! Gotowe!

Powiązane posty