Smaczna i elegancka przekąska wprost z francuskiej restauracji. Teraz możesz przygotować ją u siebie w domu dzięki temu wyjątkowo prostemu przepisowi kulinarnemu.
Składniki
- Ciasto francuskie (6 płatów)
- Ser feta (200 g)
- Jogurt grecki (150 g)
- Oliwa z oliwek (2 łyżki)
- Sól (2 szczypty)
- Pieprz czarny (2 szczypty)
- Pomidorki koktajlowe (5 sztuk)
- Bazylia świeża (1 garść)
Przygotowanie
Ser feta umieść z jogurtem w blenderze. Dodaj również pieprz, sól i oliwę z oliwek. Całość miksuj aż do momentu uzyskania puszystego kremu. Następnie korpusy ciasta francuskiego wypełnij tak przygotowanym nadzieniem. Wierzch każdego ciasteczka udekoruj kawałkami pomidorów i listkami bazylii. Voila! Gotowe!