Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Won ton

Won ton

Znakomite danie z krewetkami. Eleganckie i nadające się na każdą okazję.

Składniki

  • Krewetki – 300 gramów
  • Przyprawa uniwersalna
  • Chińskie ciasto do pierożków – 1 sztuka
  • Dymka – 1 sztuka
  • Białko jajka – 1 sztuka
  • Skrobia kukurydziana – 1 łyżeczka
  • Posiekane orzechy – 60 gramów
  • Pieprz czarny mielony – 1 łyżeczka
  • Sos sojowy – 2 łyżki
  • Sos rybny – 1 łyżka
  • Olej sezamowy – 1 łyżeczka
  • Świeża kolendra

Przygotowanie

Krewetki miksujemy i dodajemy do nich białko, olej sezamowy, pieprz, sos sojowy, skrobię, dymkę oraz orzechy. Całość doprawiamy uniwersalną przyprawą. Farszem napełniamy kawałki ciasta. Sklejamy ich brzegi, aby powstały niewielkie sakiewki. Tak przygotowane pierożki gotujemy na parze i podajemy z sosem rybnym.

Powiązane posty