Jeżeli znudziły wam się kanapki, a macie ochotę na jakąś smakowitą przekąskę, to warto wypróbować ten przepis. Wrap z hummusem i z warzywami nie tylko będzie wspaniale smakować, ale także wygląda efektownie.
Składniki:
- wrap (pszenny lub pełnoziarnisty)
- trochę szpinaku
- łyżka humusu
- 3 plasterki ogórka
- 2 plasterki pomidora
- 1 lub 2 plasterki sera
- ulubione przyprawy do smaku
Sposób przygotowania:
Nacinamy wrapy w miejscu, gdzie jest promień koła. Następnie nakładamy humus na 1/4 powierzchni wrapa i go rozsmarowujemy. Na drugą część kładziemy pomidora i ogórek. Na trzecią z kolei szpinak, a na ostatniej umieszczamy ser. Teraz składamy tak, aby powstał trójkąt.
Rozgrzewamy patelnię, ale bez tłuszczu. Teraz kładziemy wrapa i smażymy z obydwu stron. Powinien się zarumienić i mieć lekko twardą strukturę.
Wykładamy na talerz i polewamy ketchupem – tak smakuje najlepiej.