Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pizza z boczkiem

Pizza z boczkiem, screen z YouTube

Prosta pizza i niebanalny smak. Skosztuj wyjątkowej potrawy, która sprawdzi się o każdej porze dnia. Może być również przegryzką na dowolną imprezę ze znajomymi.

Składniki

  • Pomidory (150 gramów)
  • Śmietana (120 gramów)
  • Zasmażka błyskawiczna (1 łyżka)
  • Rosół w kostce (0.5 sztuki)
  • Pieczarki (150 gramów)
  • Boczek wędzony w plastrach (150 gramów)
  • Woda (50 mililitrów)
  • Liście świeżej mięty (6 sztuk)
  • Spód pizzy (3 sztuki)

Przygotowanie

Na początek kroimy pieczarki w plastry, a pomidory w drobną kostkę. Z kolei miętę siekamy, a boczek kroimy w cienkie plastry. Następnie gotujemy śmietanę z połową kostki błyskawicznej i łyżeczką zasmażki. Każdy placek ciasta umieszczamy na blasze do pieczenia i smarujemy go przygotowanym przed chwilą sosem. Zachowujemy ok. 1 cm wolnej przestrzeni od brzegu pizzy. Na wierzch posypujemy ser i kładziemy pozostałe składniki. Pizzę z boczkiem pieczemy przez ok. 15 minut w rozgrzanym do 200 oC piekarniku.

Powiązane posty