Prosta pizza i niebanalny smak. Skosztuj wyjątkowej potrawy, która sprawdzi się o każdej porze dnia. Może być również przegryzką na dowolną imprezę ze znajomymi.
Składniki
- Pomidory (150 gramów)
- Śmietana (120 gramów)
- Zasmażka błyskawiczna (1 łyżka)
- Rosół w kostce (0.5 sztuki)
- Pieczarki (150 gramów)
- Boczek wędzony w plastrach (150 gramów)
- Woda (50 mililitrów)
- Liście świeżej mięty (6 sztuk)
- Spód pizzy (3 sztuki)
Przygotowanie
Na początek kroimy pieczarki w plastry, a pomidory w drobną kostkę. Z kolei miętę siekamy, a boczek kroimy w cienkie plastry. Następnie gotujemy śmietanę z połową kostki błyskawicznej i łyżeczką zasmażki. Każdy placek ciasta umieszczamy na blasze do pieczenia i smarujemy go przygotowanym przed chwilą sosem. Zachowujemy ok. 1 cm wolnej przestrzeni od brzegu pizzy. Na wierzch posypujemy ser i kładziemy pozostałe składniki. Pizzę z boczkiem pieczemy przez ok. 15 minut w rozgrzanym do 200 oC piekarniku.