Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Serowa stefanka

Serowa stefanka

Pyszne i słodkie ciasto z zaledwie 7 podstawowych składników? Tak, to możliwe! Ten przepis na ciasto szybko stanie się Twoim TOP.

Składniki na ciasto

  • Twaróg – 500 gramów
  • Masło – 125 gramów
  • Cukier puder – 110 gramów
  • Herbatniki kakaowe – 300 gramów

Składniki na polewę

  • Czekolada deserowa – 100 gramów
  • Masło – 25 gramów
  • Wiórki kokosowe – 2 łyżki

Przygotowanie

Masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy twaróg i ponownie dokładnie mieszamy. Na desce do krojenia (lub stolnicy) układamy herbatniki. Tworzymy w ten sposób prostokąt z 10 herbatników (5×2). Wykładamy na nie przygotowany krem serowy, na który kładziemy kolejną warstwę herbatników. I tak na zmianę tworzymy warstwy, aż wykorzystamy wszystkie składniki.

Teraz rozpuszczamy masło razem z czekoladą deserową. Ciasto polewamy przygotowaną polewą czekoladową i dekorujemy wiórkami kokosowymi.

Powiązane posty