Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kapusta pekińska z kukurydzą i jajkiem

Kapusta pekińska z kukurydzą i jajkiem

Znana postać kapusty pekińskiej. Pyszna, prosta i niezastąpiona. Ten przepis kulinarny z pewnością będzie do Ciebie powracać przy każdej okazji. Pieczarki, papryka i kukurydza nie tylko podkreślą wyjątkowy smak kapusty, ale też zapewnią większą dawkę witamin.

Składniki

  • Kapusta pekińska – 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy – 1 opakowanie
  • Papryka czerwona – 1 sztuka
  • Kukurydza – 1 opakowanie
  • Jajka na twardo – 3 sztuki
  • Pieczarki konserwowe – 1 opakowanie
  • Majonez – 4 łyżki
  • Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Szatkujemy kapustę i dodajemy do niej paprykę oraz 2 jajka pokrojone w kostkę. Dosypujemy odcedzoną kukurydzę. Teraz drobno kroimy pieczarki i dodajemy je do pozostałych składników. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i łączymy go z przygotowaną sałatką. Całość dekorujemy natką pietruszki i większymi kawałkami jajka.

Powiązane posty