Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Łosoś z ryżem i serem

Łosoś z ryżem i serem

Znakomita i delikatna ryba we francuskim wydaniu. Rozkoszuj się bogactwem aromatów tego prostego przepisu.

Składniki

  • Łosoś świeży filet – 300 gramów
  • Ryż z serem po francusku – 1 opakowanie
  • Ryż jaśminowy – 300 gramów
  • Cebula – 1 sztuka
  • Pomidorki cherry czerwone – 150 gramów
  • Szpinak – 400 gramów
  • Olej roślinny – 3 łyżki
  • Ser cheddar – 50 gramów

Przygotowanie

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pomidory. Po chwili na patelnię przekładamy również łososia i szpinak. Całość podsmażamy przez kilka minut i dodajemy ugotowany ryż.

Teraz na patelnię dodajemy rozrobioną przyprawę do ryżu z serem. Mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze. Na koniec dekorujemy rybę startym serem cheddar.

Powiązane posty