Znakomita i delikatna ryba we francuskim wydaniu. Rozkoszuj się bogactwem aromatów tego prostego przepisu.
Składniki
- Łosoś świeży filet – 300 gramów
- Ryż z serem po francusku – 1 opakowanie
- Ryż jaśminowy – 300 gramów
- Cebula – 1 sztuka
- Pomidorki cherry czerwone – 150 gramów
- Szpinak – 400 gramów
- Olej roślinny – 3 łyżki
- Ser cheddar – 50 gramów
Przygotowanie
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pomidory. Po chwili na patelnię przekładamy również łososia i szpinak. Całość podsmażamy przez kilka minut i dodajemy ugotowany ryż.
Teraz na patelnię dodajemy rozrobioną przyprawę do ryżu z serem. Mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze. Na koniec dekorujemy rybę startym serem cheddar.