Wyborne śniadanie. Z tym przepisem będziesz mieć energię aż do obiadu. Wystarczy kilka minut i podstawowe składniki. Kanapka z tuńczykiem to gwarancja dobrego początku dnia!
Składniki
- Kromka chleba na zakwasie – 2 sztuki
- Masło – 2 łyżeczki
- Tuńczyk z puszki – 1 opakowanie
- Pomidor – 1 sztuka
- Cebula czerwona – 0.5 sztuki
- Ząbek czosnku – 0.5 sztuki
- Czarny pieprz mielony – 1 szczypta
- Ćwiartka cytryny – 1 sztuka
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
- Liście rukoli – 50 gramów
Przygotowanie
Kromki chleba smarujemy rozgniecionym czosnkiem i podsmażamy na patelni. Następnie chleb smarujemy masłem. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i skrapiamy sokiem z cytryny. Obraną cebulę kroimy w plastry. Tak samo kroimy pomidora.
Na koniec na przygotowanych kromkach chleba układamy wszystkie przygotowane składniki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba.