Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapki z ogórkiem i pastą rybną

Pasta rybna z chlebem

Dobre kanapki na śniadanie potrafią dodać energii na wiele godzin. Tym bardziej w przypadku, gdy wśród ich składników znajduje się pyszna pasta rybna.

Składniki

  • Majonez (3 łyżki)
  • Makrela wędzona (200 gramów)
  • Jajka (2 sztuki)
  • Ogórek konserwowy (2 sztuki)
  • Pestki słonecznika (2 łyżki)
  • Szczypior (0.5 pęczka)
  • Papryka ostra w proszku, mielona (0.5 łyżeczki)
  • Cytryna (0.5 sztuki)

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Następnie kroimy ogórka w kostkę, a szczypiorek siekamy. Pestki słonecznika delikatnie prażymy na suchej patelni.

Teraz przechodzimy do ryby. Makrelę oczyszczamy z ości i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy do niej majonez i sok z połowy cytryny. Makrelę ugniatamy na pastę, a następnie dodajemy do niej wcześniej przygotowane składniki. Pastę doprawiamy papryką i szczyptą soli (jeśli jest potrzebna). Tak przygotowaną pastę rybną nakładamy na kromki chleba.

Powiązane posty