Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Dip serowo-bazyliowy

Dip serowo-bazyliowy

Znakomity dodatek do wielu rodzajów posiłków. Przygotuj dip serowo-bazyliowy w zaledwie kilka minut.

Składniki

  • feta – 100 gramów
  • bazylia – 1 pęczek
  • grecki sos sałatkowy – 1 opakowanie
  • pomidor – 2 sztuki
  • jogurt naturalny – 1.5 szklanki
  • pieprz czarny mielony – 1 szczypta

Przygotowanie

Sparzone pomidory obieramy ze skórek i kroimy je na ćwiartki. Następnie drobno siekamy bazylię. Do kielicha miksera wkładamy ser, bazylię, pomidory, sos sałatkowy i pieprz. Dolewamy jogurt i dokładnie wszystko miksujemy. Dip najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce.

Powiązane posty