Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolka szparagowa z boczkiem

Przepis na idealny obiad w upalny dzień. Szybko i przyjemnie. A przy tym sycąco i smacznie.

Składniki

  • Fasolka szparagowa – 400 gramów
  • Mieszanka ziół grecka – 0.5 opakowania
  • Wędzony boczek – 200 gramów

Przygotowanie

Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, aż zrobi się miękka. W tym czasie podsmażamy boczek pokrojony w kostkę. Dodajemy do niego ugotowaną fasolkę szparagową. Całość doprawiamy mieszanką ziół. Tak przygotowana fasolka będzie stanowiła lekkie samodzielne danie albo dodatek do ryby.

Powiązane posty