Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka ze szparagów z kozim serem

Sałatka ze szparagów z kozim serem

Oryginalne połączenie smaków zdolne zachwycić każdego.

Składniki

  • Cytryna – 0,5 sztuki
  • Pieprz kolorowy – 1 łyżeczka
  • Jajko – 3 sztuki
  • Świeży koperek – 24 g
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Ser kozi – 300 g
  • Sól – 1 szczypta
  • Szpinak Baby – 75 g
  • Szparagi zielone – 500 g

Przygotowanie

Na początek gotujemy jajka na twardo. Następnie obieramy szparagi, tworząc przy tym wstążki. Najłatwiej będzie nam użyć obieraczki do warzyw. Do miski wkładamy szparagi i szpinak, polewamy oliwą i sokiem z cytryny oraz posypujemy serem. Następnie dodajemy przekrojone na pół jajka. Całość zdobimy posiekanym koperkiem, kozim serem i czerwonym pieprzem.

Powiązane posty