Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Oryginalny pomysł na pyszne zielone pesto.

Składniki

  • rzodkiewka – 60 g
  • oliwa z oliwek – 70 ml
  • orzech nerkowca – 50 g
  • parmezan – 70 g
  • ząbek czosnku – 1 szt.
  • sok z cytryny – 10 ml
  • sól – 0,5 g
  • pieprz czarny – 0,5 g

Przygotowanie

Odcinamy łodygi z liści i bardzo dokładnie je myjemy oraz osuszamy. W moździerzu ucieramy obrany czosnek z orzechami nerkowca. Po chwili dodajemy do moździerza liście rzodkiewki i ponownie całość ucieramy.

Powiązane posty