Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tosty z jajecznicą i boczkiem

Tosty z jajecznicą i boczkiem

Przepis na sycące śniadanie. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne.

Składniki

  • 2 plasterki boczku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • pieczywo na grzanki

Przygotowanie

Na suchą patelnię przekładamy pokrojony na mniejsze kawałki boczek. Delikatnie skrapiamy oliwą i smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony. W tym czasie na osobnej patelni rozpuszczamy masło i przygotowujemy jajecznicę. W tym celu na rozgrzany tłuszcz przelewamy roztrzepane w osobnej misce jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Następnie obieramy awokado i usuwamy z niego pestkę. Owoc kroimy na plasterki.

Na koniec kładziemy grzanki na talerzu. Przekładamy je zamiennie jajecznicą, awokado i boczkiem. Smacznego!

Powiązane posty