Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Roladki z indyka po hawajsku 

Roladki z indyka po hawajsku 

Roladki przygotowane w nieco inny sposób to może już być świetna odmiana, jeżeli chcemy wpuścić trochę świeżego powietrza do naszej kuchni. Zawijasy w stylu hawajskim to świetna propozycja, jeżeli chcesz przygotować przekąski na imprezę. Sprawdzą się także jako dodatek do ryżu lub kaszy w porze obiadowej. 

Sposób przygotowania: 

  • 400 g piersi z indyka 
  • jedno opakowanie mieszanki kurczak słodko-kwaśny 
  • 100 gr wędzonego boczku 
  • 200 g młodych ziemniaków 
  • jedno czerwona papryka 
  • 100 g sera żółtego 
  • 50 g rukoli 
  • 150 ml mleka 
  • 150 ml wody 
  • 6 wykałaczek 

Sposób przygotowania: 

Ziemniaki pieczemy w całości. Paprykę kroimy na kawałki i ścieramy. 

Mięso z indyka musimy pokroić na plasterki. Następnie rozbijamy je młotkiem i układamy na każdym kawałku mięsa ćwiartkę ziemniaka. Kładziemy także kawałek papryki, ser i listki rukoli. 

Teraz mięso musimy ciasno zwinąć, po czym owinąć plastrem boczku. Tak przygotowaną roladkę nadziewamy na wykałaczkę. Dzięki temu nie rozwinie się w trakcie pieczenia. 

Mięso musimy w pierwszej kolejności podsmażyć na patelni, a potem przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 15 minut. 

W międzyczasie przygotowujemy mieszankę kurczak słodko-kwaśny. Zawartość opakowania mieszamy ze 150 ml wody i 150 ml mleka. 

W ten sposób przygotowany sos wgrywamy na patelnię. Teraz dodajemy upieczone roladki i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy jeszcze przez 5 minut na niedużym ogniu.

Powiązane posty