Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Budyń jaglany o smaku malinowym

Budyń jaglany o smaku malinowym

Przygotuj pyszne śniadanie na słodko.

Składniki:

  • Kasza jaglana – 1/2 szklanki
  • Mleko – 2 szklanki
  • Maliny (świeże lub mrożone) – około 1/2 szklanki
  • Syrop/sok malinowy – 3 łyżki

Przygotowanie

Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie przekładamy do rondelka i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 15 minut (w dalszym ciągu pod przykryciem).

Kaszę przekładamy do blendera i miksujemy z rozmrożonymi lub świeżymi malinami i syropem malinowym. Przekładamy budyń do miski i dekorujemy malinami.

Powiązane posty