Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Malinowy budyń

Malinowy budyń

Znakomity budyń jaglany o smaku pysznych malin. Z dodatkiem syropu malinowego daje naprawdę znakomity efekt. Ten wyborny deser jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga skomplikowanych składników ani dużo pracy.

Składniki

  • Kasza jaglana – 1/2 szklanki
  • Mleko – 2 szklanki
  • Maliny (świeże lub mrożone) – ok. 1/2 szklanki
  • Syrop/sok malinowy – 3 łyżki

Przygotowanie

Wypłukaną pod bieżącą wodą kaszę jaglaną przekładamy do rondelka. Zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze 15 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Po tym czasie miksujemy kaszę w blenderze z dodanym syropem malinowym, żeby otrzymać gładki mus. Budyń podajemy udekorowany świeżymi malinami.

Powiązane posty