Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Omlet na słodko

Przepis na omlet na słodko

Omlet na słodko bez ubijania jest znakomitym pomysłem na szybkie śniadanie. Poniższy przepis na omlet gwarantuje wyborny posiłek, który, chociaż słodki, pozbawiony jest nadmiaru cukru. Pożywny posiłek znakomicie sprawdzi się jako śniadanie dla całej rodziny, które da energię na kilka kolejnych godzin pracy czy nauki w szkole.

Składniki:
– Jajko (3 sztuki)
– Jogurt naturalny (60 ml)
– Mąka żytnia (20 g)
– Budyń w proszku bez dodatku cukru (1 opakowanie)
– Erytrytol (15 g)
– Olej rzepakowy (10 ml)

Przygotowanie:
Na patelnię wylewamy olej i nastawiamy ogień, żeby powoli się rozgrzewał. W tym czasie do osobnej miski przekładamy wszystkie składniki, które wcześniej przygotowaliśmy. Następnie sięgamy po ręczną trzepaczkę i rozrabiamy całość na jednolitą i gładką masę, którą powoli przelewamy na rozgrzany olej.
Masę na omlet smażymy do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie przekładamy omleta na drugą stronę i smażymy przez podobną ilość czasu. Tak przygotowany omlet na słodko jest gotowy do podania. Znakomicie smakuje z dodatkiem świeżego szczypiorku i pysznego pieczywa.

Powiązane posty