Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Croissant z czerwonym pesto i z serem

Croissanty w wersji francuskiej, screen z YouTube

Chcesz poczuć się jak w Paryżu nie opuszczając swojego wygodnego domu? Nic prostszego! Przygotuj charakterystyczne francuskie śniadanie. Szybko, smacznie i tanio!

Składniki

  • Croissant (1 sztuka)
  • Pomidorki koktajlowe (2 sztuki)
  • Pesto czerwone (1 łyżka)
  • Rukola (10 g)
  • Figa (pół sztuki)
  • Ser coulommiers de caractere (2 plastry) – można również użyć innego, ulubionego

Przygotowanie

Croissanta przekrajamy na pół (wzdłuż), tak jak zwykłą bułkę. Ważne jest tylko, żeby nie rozciąć go do końca. W ten sposób lepiej będzie się trzymać, a jego zawartość nie będzie wypadać w czasie jedzenia.

Jedną połówkę smarujemy czerwonym pesto. Teraz figę kroimy w plastry, a pomidorki koktajlowe przecinamy na pół. Teraz wszystkie składniki warstwami układamy na połówce posmarowanej czerwonym pesto. Croissanta składamy i delektujemy się wybornym śniadaniem.

Powiązane posty