Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Wyborna pasta pistacjowa z białą czekoladą

Pistacje

Śniadanie, które wprost rozpływa się w ustach. Wystarczą 2 składniki i 15 minut, żeby zapewnić znakomity początek dnia wszystkim domownikom.

Składniki

  • Prażone pistacje (300 g)
  • Biała czekolada (100 g)

Przygotowanie

Zaczynamy od rozpuszczenia białej czekolady. W tym czasie wyłuskujemy pistacje z ich łupinek i dodajemy orzechy do misy miksera. Powoli miksujemy je do momentu, aż zaczną wypuszczać olej. Następnie do powstałej masy dodajemy białą czekoladę i całość ponownie miksujemy. Naszym celem jest uzyskanie gładkiej masy.

Teraz wystarczy przełożyć pyszną pastę pistacjową do słoika i odłożyć do lodówki. Można przechowywać ją przez ok. 2 tygodnie.

Powiązane posty