Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krem czekoladowy z malinami 

malina na kremie czekoladowym

Jeżeli krem deserowy jest przyrządzony według dobrego przepisu, to można go wykorzystać nie tylko jako wnętrze smacznych babeczek lub dodatek do gofrów. Ten czekoladowy krem z malinami jest tak pyszny, że wiele osób bierze łyżeczkę i zjada go w całości. 

Składniki: 

  • 1 opakowanie budyniu smaku czekoladowym bez cukru 
  • pół kostki masła 
  • 400 ml mleka 
  • 250 g malin 
  • 1 opakowanie galaretki malinowej 
  • 50 g czekolady gorzkiej 
  • 2 łyżki śmietanki 30% 

Sposób przygotowania: 

Budyń przygotowujemy zgodnie z informacjami umieszczonymi na opakowaniu. Pamiętajmy jednak, aby nie dodawać mąki, a po przyrządzeniu przykryć budyń folią. Odstawiamy do studzenia. 

Tak samo postępujemy z galaretką malinową, którą przygotowujemy w 100 ml wody. Należy ją dobrze wymieszać i zmiksować z malinami. 

Potrzebny będzie pucharek. W nim układamy warstwę budyniu, którą przekładamy musem malinowym. Taki przekładaniec kończymy warstwą kremu budyniowego. 

Gorzką czekoladę rozpuszczamy w wodzie, dodając 2 łyżki śmietanki. Czekoladową masę wylewamy na warstwę budyniową. Na górę sypiemy maliny. 

Powiązane posty