Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Dip rzodkiewkowy

Dip rzodkiewkowy

Dip rzodkiewkowy, który pasuje niemal do wszystkiego. Przygotuj pyszny dodatek, który urozmaici niejeden posiłek!

Składniki

  • Rzodkiewka (1 pęczek)
  • Przyprawa uniwersalna (1 łyżeczka)
  • Jogurt naturalny (1 szklanka)
  • Szczypiorek (1 pęczek)
  • Śmietana (0.5 szklanki)

Przygotowanie

Połowę rzodkiewek ścieramy na tarce (duże oczka), a następnie miksujemy z przyprawą uniwersalną, śmietaną i jogurtem. Wkładamy całość na jakiś czas do lodówki, żeby masa nieco się ochłodziła. Resztę rzodkiewek i szczypiorek drobno siekamy. Całość mieszamy ze schłodzonym sosem. Gotowe!

Powiązane posty