Pyszny dip pieczarkowy z orzechami włoskimi. Zrobisz go w chwilę, a jego smak będzie Ci się przypominać przez długi czas. Niejednokrotnie do niego powrócisz!
Składniki
- Twarożek homogenizowany (50 gramów)
- Przyprawa uniwersalna (1 łyżka)
- Małe pieczarki (100 gramów)
- Orzechy włoskie (100 gramów)
- Natka pietruszki (0.5 pęczka)
- Jogurt naturalny (0.5 szklanki)
- Kefir (0.5 szklanki)
- Miód (1 łyżka)
- Skórka z otartej cytryny (0.25 łyżeczki)
- Pieprz czarny mielony (0.25 łyżeczki)
Przygotowanie
Pieczarki polewamy sokiem z cytryny, a następnie posypujemy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Teraz siekamy natkę pietruszki i orzechy. Pieczarki miksujemy z kefirem, miodem, jogurtem, skórką z cytryny, twarogiem i pieprzem. Tak powstały dip łączymy z orzechami i natką pietruszki. Na koniec wystarczy schłodzić całość w lodówce.