Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Dip pieczarkowy

Dip pieczarkowy

Pyszny dip pieczarkowy z orzechami włoskimi. Zrobisz go w chwilę, a jego smak będzie Ci się przypominać przez długi czas. Niejednokrotnie do niego powrócisz!

Składniki

  • Twarożek homogenizowany (50 gramów)
  • Przyprawa uniwersalna (1 łyżka)
  • Małe pieczarki (100 gramów)
  • Orzechy włoskie (100 gramów)
  • Natka pietruszki (0.5 pęczka)
  • Jogurt naturalny (0.5 szklanki)
  • Kefir (0.5 szklanki)
  • Miód (1 łyżka)
  • Skórka z otartej cytryny (0.25 łyżeczki)
  • Pieprz czarny mielony (0.25 łyżeczki)

Przygotowanie

Pieczarki polewamy sokiem z cytryny, a następnie posypujemy pieprzem i przyprawą uniwersalną. Teraz siekamy natkę pietruszki i orzechy. Pieczarki miksujemy z kefirem, miodem, jogurtem, skórką z cytryny, twarogiem i pieprzem. Tak powstały dip łączymy z orzechami i natką pietruszki. Na koniec wystarczy schłodzić całość w lodówce.

Powiązane posty