Przygotowanie tego dania będzie błyskawiczne, ponieważ wystarczy nam 30 minut. Ta meksykańska potrawa dzięki salsie warzywnej i serowi feta zapewni nam niezwykle interesujące wrażenia smakowe. Danie będzie pikantne, a więc przypadnie do gustu wszystkim osobom, które lubią czasami poczuć żar w ustach.
Składniki:
- 1 słoiczek Salsy warzywnej Casa de Mexico
- 1 dorodny bakłażan
- 1 kostka sera typu feta (u mnie 100 gramów na dwie porcje)
- pęczek kolendry
- garść migdałów bez skórki
- pomidorki koktajlowe
- sól
- oliwa
Sposób przygotowania:
Myjemy bakłażana i kroimy na pół. Następnie musimy go ponacinać w kratkę i posmarować oliwą. Nie żałujmy jej. Należy go jeszcze posolić i odstawić na około 30 minut.
Nie tracimy jednak czasu i gdy bakłażan sobie czeka na boku, my rozgrzewamy patelnię grillową. Potem kładziemy warzywa przekrojoną stroną do dołu. Bakłażany będziemy grillować przez około 10 min., a potem przekładamy je na drugą stronę. Wówczas grillujemy kolejne 10 minut.
Danie jest gotowe i można je przekładać na talerze. Sypiemy obficie posiekanymi migdałami. Polewamy jeszcze salsą no i naturalnie dekorujemy kolendrą. Dodajemy także ser feta i pomidorki koktajlowe.