Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Guacamole

Guacamole

Klasyczna pasta guacamole prosto z Meksyku. Prosta w przygotowaniu i zachwycająca swoim smakiem. Idealna, dla wielu przekąsek, takich jak chipsy z tortilli czy tacos.

Składniki

  • Awokado – 2 sztuki
  • Cebula – 1 sztuka
  • Ząbek czosnku – 1 sztuka
  • Harissa – 1 łyżeczka
  • Limonka – 0,5 sztuki
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Pomidor czerwony – 1 sztuka
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Pomidora przecinamy na pół i usuwamy nasadę szypułki. Rozdrabniamy go blenderem i przekładamy do osobnej miski. Tak samo traktujemy przekrojoną na pół cebulę oraz czosnek, ale pozostawiamy w misie blendera. Dodajemy do niej również miąższ z awokado, sok z limonki, harissę, sól i pieprz. Wszystko ponownie przez chwilę blendujemy.

Do tak przygotowanej pasty guacamole dodajemy przygotowanego wcześniej pomidora i wszystko razem dokładnie mieszamy. I gotowe. Wyborne guacamole można podać do stołu razem z wybornymi dodatkami.

Powiązane posty