Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Jaglanka z bananem

Jaglanka z bananem

Pomysł na zdrowe i sycące śniadanie, które zawsze można z łatwością przygotować.

Składniki:

  • Kasza jaglana – 1/4 szklanki
  • Mleko (krowie lub roślinne) – 1 szklanka
  • Banan – 1
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Orzechy (dowolne) – kilka

Sos z masła orzechowego:

  • Masło orzechowe – 1 łyżka
  • Syrop klonowy – 2 łyżki
  • Sok z cytryny – kilka kropel

Przygotowanie

Kaszę jaglaną płuczemy w garnku, po czym wylewamy wodę. Kaszę zalewamy mlekiem, mieszamy i gotujemy pod przykryciem. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez kolejnych 15 minut. W tym czasie obieramy banana, kroimy go w plasterki i polewamy sokiem z cytryny. Z kolei masło i syrop klonowy dokładnie mieszamy w osobnej miseczce.

Do oddzielnej miski przekładamy kaszę z garnka. Dodajemy do niej banana i sos z masła orzechowego. Całość dekorujemy posiekanymi orzechami.

Powiązane posty