Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z kiełbasą

Kanapka z kiełbasą

Prosty przepis na pożywne śniadanie. Dobre połączenie, które zapewni Ci znakomity początek dnia.

Składniki

  • bułki owsiane – 2 szt.
  • kiełbasa z Turyngii – 2 szt.
  • pieczarki brązowe – 2 szt.
  • jajko – 2 szt.
  • oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  • masło – 1 łyżeczka
  • serek śmietankowy – 40 g
  • musztarda – 1 łyżka
  • kiełki groszku – 20 g
  • sól – 1 szczypta
  • pieprz czarny – 1 szczypta
  • szczypiorek – 1 łyżka

Przygotowanie

Mieszamy serek z musztardą. Następnie przecinamy na pół bułki i ich dolne połówki smarujemy przygotowaną przed chwilą mieszanką. Następnie kroimy pieczarki w plasterki i podsmażamy je na oliwie. Posypujemy je szczyptą soli i pieprzu. Pieczarki układamy na posmarowanych serkiem bułkach i układamy na nich kiełki.

Na patelni po smażeniu pieczarek smażymy również kiełbasy. Kiedy się zarumienią, przekładamy je na bułki. Na czystej patelni rozpuszczamy masło i przygotowujemy jajka sadzone. Przekładamy je na kiełbaski, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zakrywamy górną częścią pieczywa.

Powiązane posty