Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z szarpaną wołowiną

Kanapka z szarpaną wołowiną

Klasyk prosto z USA, w którym zakochają się również fani Śródziemia.

Składniki

Na burgery:

  • 4 bułki do burgerów
  • 500 g szarpanej wieprzowiny
  • sos BBQ
  • świeży lub kiszony ogórek
  • surówka colesław

Sos do burgerów:

  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrego ketchupu lub 1 łyżeczka srirachy

Przygotowanie

Sos BBQ mieszamy z wołowiną, a bułki lekko podpiekamy. Następnie przygotowujemy surówkę colesław. Bułki przekrajamy na pół smarujemy majonezem wymieszanym z ketchupem i srirachą. Układamy na jednej połówce mięso, ogórka i surówkę. Przykrywamy drugą połówką bułki i podajemy.

Powiązane posty