Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka klubowa

Kanapka klubowa

Prosty przepis na jedną z najpopularniejszych kanapek na świecie.

Składniki

Kanapka:

  • domowy chleb z grubą i chrupiącą skórką
  • pieczony filet z indyka
  • liście sałaty
  • pomidor

Sos:

  • majonez
  • sos z pieczonego indyka

Przygotowanie

Kromki chleba podpiekamy w tosterze lub na patelni. Układamy na nich pokrojoną pierś kurczaka, pomidora i sałatę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy majonezem i sosem. Opcjonalnie możemy dodać skwarki z boczku. Składamy kanapkę i przebijamy ją wykałaczką, żeby wszystko się trzymało. Tak przygotowaną kanapkę klubową możemy podawać samodzielnie lub w towarzystwie frytek.

Powiązane posty