Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z wędzonym łososiem

Kanapka z wędzonym łososiem

Ryby są zdrowe, pełne witamin i minerałów. A do tego pożywne. Szczególnie podane w ten sposób.

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 1-2 łyżki sosu chrzanowego lub majonezu
  • wędzony łosoś, pokrojony na kawałki
  • 1 jajko ugotowane na twardo, pokrojone na plasterki
  • kilka listków rukoli
  • świeżo zmielony czarny pieprz oraz ewentualnie sól morska

Przygotowanie

Chleb smarujemy sosem chrzanowym lub majonezem. Układamy na nim kawałki łososia, pokrojone ugotowane na twardo jajko i rukolę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Powiązane posty