Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z tuńczykiem na śniadanie

Kanapka z tuńczykiem na śniadanie

Proste śniadania często są najlepsze. A taki właśnie jest tuńczyk na kanapce z dodatkiem jajka.

Składniki

  • kromka pieczywa
  • masło
  • kilka listków rukoli
  • ok. 1/4 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 jajko ugotowane na półtwardo
  • musztarda miodowa
  • kilka cienko pokrojonych piórek cebuli

Przygotowanie

Jajko gotujemy na pół twardo, a pieczywo opiekamy w tosterze lub podgrzewamy na patelni. Smarujemy kromkę chleba masłem i układamy na niej rukolę, plasterki jajka i tuńczyka. Całość polewamy musztardą i dekorujemy piórkami cebuli. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Powiązane posty