Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Słodko-ostry pak choi 

pak choi

Smaki potrafią wprowadzić do kuchni sporo świeżych smaków. Czasami nawet kilka składników potrafi odmienić smakowo całe danie główne. Przykładem jest właśnie kapusta chińska pak choi. Może stanowić ciepłą przekąskę lub element głównego dania. 

Składniki: 

  • kapusta pak choi – 2szt 
  • olej – 1 łyżeczka 
  • czosnek – 2 ząbki 
  • chilli suszone płatki – 1/2 łyżeczki 
  • sos sojowy – 1 łyżka 
  • miód – 1 łyżeczka 

Sposób przygotowania: 

Drobno pokrojony czosnek i płatki chili smażymy na oleju mniej więcej przez minutę. 

Następnie dodajemy miód i sos sojowy. Wszystko dokładnie należy wymieszać. Na kolejnym etapie dokładamy jeszcze pokrojone wzdłuż kapusty pak choi. Przez kolejne kilka minut smażymy, ale bardzo często mieszając wszystkie składniki. Dzięki temu kapusta zmięknie i bardzo intensywnie nasączy się sosem. 

Tak przygotowane gorące kapusty można wykładać na talerz. Naturalnie na koniec zalewamy je sosem. 

Powiązane posty