Znana postać kapusty pekińskiej. Pyszna, prosta i niezastąpiona. Ten przepis kulinarny z pewnością będzie do Ciebie powracać przy każdej okazji. Pieczarki, papryka i kukurydza nie tylko podkreślą wyjątkowy smak kapusty, ale też zapewnią większą dawkę witamin.
Składniki
- Kapusta pekińska – 1 sztuka
- Sos sałatkowy czosnkowy – 1 opakowanie
- Papryka czerwona – 1 sztuka
- Kukurydza – 1 opakowanie
- Jajka na twardo – 3 sztuki
- Pieczarki konserwowe – 1 opakowanie
- Majonez – 4 łyżki
- Natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie
Szatkujemy kapustę i dodajemy do niej paprykę oraz 2 jajka pokrojone w kostkę. Dosypujemy odcedzoną kukurydzę. Teraz drobno kroimy pieczarki i dodajemy je do pozostałych składników. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i łączymy go z przygotowaną sałatką. Całość dekorujemy natką pietruszki i większymi kawałkami jajka.