Pizza, której każdy powinien spróbować. Prosty przepis, szybkie wykonanie, podstawowe składniki. To wszystko w rezultacie daje wyborny smak, od którego trudno się uwolnić.
Składniki
- Spod do pizzy (1 sztuka)
- Papryczka chili czerwona (1/2 sztuki)
- Salami pepperoni (80 g)
- Rukola (garść)
- Tarta mozzarella (1/2 szklanki)
- Sos pomidorowy (1/2 szklanki)
- Tarty parmezan (1/3 szklanki)
Przygotowanie
Rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do 220 oC. Następnie spód pizzy przekładamy na papier do pieczenia. Teraz smarujemy go sosem, na który posypujemy mozzarellę i parmezan. Na wierzch układamy pokrojoną w plasterki kiełbasę pepperoni i pokrojoną w cienkie plasterki papryczkę chili.
Tak przygotowaną pizzę wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 10 minut. W tym czasie spód wyrośnie i nabierze złocistego koloru. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy pizzę rukolą. Tym sposobem pizza pepperoni jest gotowa do podania! W dodatku będzie lepsza niż w dowolnej pizzerii.