Wyjątkowo ostra i niesłychanie wyborna potrawa, której każdy powinien spróbować. Przygotujesz ją szybko i łatwo. Poczuj meksykańskie słońce w swoim własnym domu.
Składniki
- Mięso mielone wieprzowo-wołowe (500 gramów)
- Przyprawa con carne (1 opakowanie)
- Papryka czerwona (1 sztuka)
- Woda (150 mililitrów)
- Czerwona fasolka z puszki (2 opakowania)
- Pomidory z puszki (1 opakowanie)
- Papryczka chili (1 sztuka)
- Świeża bazylia (0.5 pęczka)
- Olej (3 łyżki)
- Cebula (1 sztuka)
Przygotowanie
Obraną i drobna pokrojoną cebulę szklimy na rozgrzanym oleju na patelni. Następnie dodajemy do niej mięso, pokrojoną w paski paprykę i pomidory z puszki z zalewą. Całość dusimy przez ok. 10 minut pod przykryciem.
W tym czasie mieszamy ze sobą drobno posiekaną papryczkę chili i odsączoną fasolę. Przyprawę uniwersalną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do mięsa na patelni. Dusimy jeszcze do momentu, aż całość zgęstnieje. Potrawę podajemy ozdobioną liśćmi bazylii oraz w towarzystwie ryżu.