Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Nuggetsy po meksykańsku

Nuggetsy z kurczaka po meksykańsku, screen z YouTube

Jak przygotować idealne nuggetsy z sosem meksykańskim? Z tym przepisem idealny posiłek wyjdzie za każdym razem. Jeśli chcesz uraczyć domowników albo gości wyjątkowym obiadem, to tutaj znajdziesz rozwiązanie.

Składniki

  • Piersi z kurczaka (400 gramów)
  • Przyprawa do nuggetsów z sosem meksykańskim (1 opakowanie)
  • Woda (3 łyżki)
  • Mleko (100 mililitrów)
  • Tłuszcz do smażenia (100 gramów)
  • Ketchup (60 gramów)
  • Majonez (80 gramów)

Przygotowanie

Na początek kroimy piersi z kurczaka w paski, a następnie umieszczamy je w misce z mlekiem. Po kilku sekundowym namoczeniu, przekładamy je na talerz z panierką (połowa saszetki z przyprawą) i obtaczamy dokładnie. Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso na złocisty kolor.

Pozostałą część przyprawy łączymy z majonezem, ketchupem i 3 łyżkami wody. Taką mieszankę przekładamy na oddzielny półmisek, który ustawiamy na stole. I gotowe. Teraz wystarczy zanurzać nuggetsy z kurczaka w sosie meksykańskim i delektować się pysznym obiadem.

Powiązane posty