Gęsty i wyjątkowo pikantny. Doskonały dip do wielu przekąsek. Będzie pasować do tortilli, chleba oraz wielu imprezowych szybkich dań.
Składniki
- Mięso z kurczaka (250 gramów)
- Rosół z kury – przyprawa(1 sztuka)
- Mielona papryka (1 łyżeczka)
- Ząbek czosnku (1 sztuka)
- Wódka (50 mililitrów)
- Majonez (2 łyżki)
- Pieprz czarny mielony (1 szczypta)
Przygotowanie
Mięso z kurczaka układamy w rondlu, zalewamy wodą i dodajemy przyprawę do rosołu. Gotujemy tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Później schładzamy i kroimy kurczaka na drobne kawałki.
Czosnek rozcieramy i mieszamy z wódką i majonezem. Mieszankę doprawiamy pieprzem i papryką. Pokrojone mięso z kurczaka mieszamy z tą wyjątkową mieszanką. Gotowe!