Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Meksykański dip

Dip meksykański, screen z YouTube

Gęsty i wyjątkowo pikantny. Doskonały dip do wielu przekąsek. Będzie pasować do tortilli, chleba oraz wielu imprezowych szybkich dań.

Składniki

  • Mięso z kurczaka (250 gramów)
  • Rosół z kury – przyprawa(1 sztuka)
  • Mielona papryka (1 łyżeczka)
  • Ząbek czosnku (1 sztuka)
  • Wódka (50 mililitrów)
  • Majonez (2 łyżki)
  • Pieprz czarny mielony (1 szczypta)

Przygotowanie

Mięso z kurczaka układamy w rondlu, zalewamy wodą i dodajemy przyprawę do rosołu. Gotujemy tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Później schładzamy i kroimy kurczaka na drobne kawałki.

Czosnek rozcieramy i mieszamy z wódką i majonezem. Mieszankę doprawiamy pieprzem i papryką. Pokrojone mięso z kurczaka mieszamy z tą wyjątkową mieszanką. Gotowe!

Powiązane posty