Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Koktajl Zielona Mary 

koktail

Ten koktajl już swoim kolorem obiecuje niezwykłe doznania smakowe. Świeżość zieleni kojarzy się z relaksem i bliskością natury. Jak łatwo się domyślić, przygotowany będzie z zielonych składników i to bardzo zdrowych. Nie zabraknie tu selera naciowego, a przede wszystkim awokado. 

Składniki: 

  • 2 sztuki awokado 
  • 2 gałązki selera naciowego 
  • 1 mała papryczka chili 
  • szczypta suszonego imbiru 
  • przyprawa Zaa’atar 
  • jedna limonka 
  • 300 ml napoju owsianego 
  • pół pęczka świeżej kolendry 
  • 1 łyżka sezamu 

Sposób przygotowania: 

Awokado kroimy na połowę i pozbywamy się pestki. Łyżką wyjmujemy miąższ i przekładamy do kielicha blendera. 

Seler naciowy obieramy, wykorzystując obieraczkę. Teraz kroimy go tak samo jak chili na mniejsze kawałki. Z kolendrą postępujemy podobnie. Dodajemy jeszcze awokado i wyciskamy sok z limonki. 

Następnie dodajemy przyprawy i wlewamy napój owsiany. Wszystkie składniki miksujemy do momentu, aż powstanie gładki koktajl. Taki napój serwujemy w wysokich szklankach, a dodatkowo na wierzch sypiemy ziarna sezamu. 

Powiązane posty