Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Koktajl z kiszonej kapusty 

Koktajl z kiszonej kapusty 

Czy napój z kiszonej kapusty rzeczywiście można wypić bez grymasu na twarzy? Nie taki diabeł straszny szczególnie wtedy, jeżeli dodamy słodkich owoców. Nie dość, że taki napój będzie pyszny, to jeszcze dodatkowo będzie to dla nas prawdziwa bomba zdrowotna. Koktajl wspomaga odchudzanie i chroni przed chorobami. 

Składniki: 

  • 1,5 szklanki soku z kiszonej kapusty 
  • 5 jabłek 
  • sól 
  • cukier 

Sposób przygotowania: 

Najpierw musimy umyć jabłka, a potem je obrać. Wyciskamy sok, a naturalnie najlepiej do tego będzie się nadawać sokowirówka. 

Do wyciśniętego soku dodajemy sok z kiszonej kapusty. Następnie musimy bardzo dokładnie wymieszać obydwa soki. Składniki muszą się połączyć, a smaki muszą się bardzo dokładnie zmieszać. Należy także skosztować, jak smakuje koktajl i w razie potrzeby doprawić solą. Gdyby napój był zbyt kwaśny, można dodać trochę cukru. 

Tak przygotowany kapuściano-jabłkowy koktajl podajemy schłodzony. Dzięki temu będzie jeszcze lepiej smakować. 

Powiązane posty