Czy napój z kiszonej kapusty rzeczywiście można wypić bez grymasu na twarzy? Nie taki diabeł straszny szczególnie wtedy, jeżeli dodamy słodkich owoców. Nie dość, że taki napój będzie pyszny, to jeszcze dodatkowo będzie to dla nas prawdziwa bomba zdrowotna. Koktajl wspomaga odchudzanie i chroni przed chorobami.
Składniki:
- 1,5 szklanki soku z kiszonej kapusty
- 5 jabłek
- sól
- cukier
Sposób przygotowania:
Najpierw musimy umyć jabłka, a potem je obrać. Wyciskamy sok, a naturalnie najlepiej do tego będzie się nadawać sokowirówka.
Do wyciśniętego soku dodajemy sok z kiszonej kapusty. Następnie musimy bardzo dokładnie wymieszać obydwa soki. Składniki muszą się połączyć, a smaki muszą się bardzo dokładnie zmieszać. Należy także skosztować, jak smakuje koktajl i w razie potrzeby doprawić solą. Gdyby napój był zbyt kwaśny, można dodać trochę cukru.
Tak przygotowany kapuściano-jabłkowy koktajl podajemy schłodzony. Dzięki temu będzie jeszcze lepiej smakować.